Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2007

Πλατεία Προσκόπων ……


Η πλατεία Προσκόπων βρίσκετε στην παραλία της Θεσσαλονίκης σε απόσταση 500 μέτρων από τον Λευκό Πύργο διπλά σε ένα γυμνάσιο -λύκειο ..

Είναι ένα μικρό παρκάκι ανοιχτό από δέντρα με πολλά παγκάκια που εάν ήμουν ακόμα μαθητής θα ήταν ιδανικό για τις ωριαίες κοπάνες .

Μεσημέρι ώρα 14,00 το κουδούνι του σχολείου χτυπάει να βγούνε διάλλειμα τα παιδιά.
Στο παρκάκι δεν χτυπάει κουδούνι … καμπάνα χτυπάει και μάλιστα πένθιμα.
Είναι η ώρα που αρκετοί ναρκομανείς μαζεύονται να πάρουν την δόση τους …
Του βλέπεις «λιωμένους» να ψάχνουν για να βρούνε το «σκονάκι» με την «θαυματουργή σκόνη» που έχουν προπληρώσει στον έμπορα .
Ο έμπορας για να μην διατρέχει κίνδυνο να συληθεί την έχει πετάξει κάπου κοντά και αφού πληρωθεί τους επισημαίνει το σημείο που θα την βρουν .

Κορμιά σε αποσύνθεση ετοιμόρροπα σε μια αναζήτηση θανάτου ….

Το σχολείο δίπλα και τα παιδιά εξοικιομενα με το θέαμα αδιαφορούν.

Διασχίζω το παρκάκι να βρεθώ στην στάση του λεωφορείου που βρίσκετε ακριβώς απέναντι .
Βλέπω το θέαμα και διακριτικά κοντοστέκομαι … να δω την συνέχεια ..

Οι αναζήτηση της δόσης τούς έχει σε μια εξαντλητική ένταση που με την εύρεση της καταρρέουν σε κάποιο από τα παγκάκια ..
Με λίγη από την δύναμη που τους απομένει με τα μάτια καρφωμένα στο φιξάκι και τα χέρια να ετοιμάζουν τρεμάμενα την σύριγγα που θα τους δώσει λίγες ακόμα ώρες χωρίς πόνους στην πραγματικότητα που επέλεξαν να ζήσουν .

Χρόνια στα Εξάρχεια στην Αθήνα νόμιζα ότι δεν με αγγίζουν πια τέτοιου είδους θεάματα .Είχα συνηθίσει να βλέπω κάθε ημέρα καινούργια πρόσωπα στην αναζήτηση του παραμυθένιου κόσμου τους .

Λυπάμαι τα παιδιά που έχουν πέσει στην εξάρτηση των ναρκωτικών , βλέπω το σχολείο δίπλα και τα παιδιά αδιάφορα να παίζουν , δεν βλέπω πουθενά την πολιτεία να μεριμνά να βοηθά να προλαμβάνει .

Προτείνω σε όσους μένουν στην Θεσσαλονίκη να περάσουν μια βόλτα από την πλατεία Προσκόπων , να πάρετε και τα παιδιά σας μαζί εάν έχετε … εκτός από μια γερή γροθιά στο στομάχι , θα είναι μια ευκαιρία να συμβουλέψετε τα παιδιά σας για το που οδηγούν τα ναρκωτικά …
Ίσως αυτό τελικά να είναι ένας δραστικός τρόπος να προστατέψουμε τα παιδιά μας από εαυτό το κακό ……

1 σχόλιο:

alienlover είπε...

αυτό πόνεσε... ποικιλοτρόπως....