Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έτυχε να δείτε την χθεσινοβραδινή εκπομπή Αποδείξεις που αναφερόταν στα περίφημα ντολμαδάκια της κυρά Μαρίας…
Όσοι δεν το είδατε χάσατε μια ευκαιρία να δείτε ποσό σπιτικά είναι τα προϊόντα που μας σερβίρουν τα καταστήματα τροφίμων..
Μας έδειξε την διαδικασία παρασκευής ντολμάδων της κυρά Μαρίας.. πως ????
Ανοίγουμε την κονσέρβα ναι με άπλυτα χέρια και χωρίς γάντια τα απλώνουμε στην πήλινη πιατέλα της βιτρίνας του καταστήματος ..
Φυσικά επειδή είναι από την Εύβοια και έχουν και μεταφορικά , τα φύλλα είναι φρέσκα και το ρύζι κινεζικό η τιμή είναι αυξημένη….
Τώρα μπορείτε να απολαύσετε την τέλεια τέχνη της κυρά Μαρίας…
Έχουμε φάει «σπιτικά φαγητά» με «αγνά υλικά» που μόλις έφτασαν από τον κτήμα .. μήπως πρέπει να στρωθούμε και λιγάκι στην κουζίνα να θυμηθούμε τις παλιές συνταγές και τις πραγματικές γεύσεις του φρέσκο μαγειρεμένου φαγητού ???
Ας πάρουμε και μια βοήθεια από ειδικούς δεν βλάπτει:
GourmedΣυνταγές
Πείνα
Νοικοκυρά
καλή μας όρεξη !!!!!!!
20 σχόλια:
Χεχεχε...
Και που να ήξερες και τις μεθόδους μου χρησιμοποιούνται μέχρι να συσκευαστούν στην κονσέρβα!!!!
Χωρίς πλάκα.. θα σου κοβόταν η όρεξη. Αλλά αυτό μόνο και μόνο γιατί δεν θα σου άρεσαν οι μέθοδοι, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάθεις κάτι από αυτά που τρώς έτσι;
Πάντως η μαγειρική είναι από τα πιό ωραία χόμπυ. Αλλά θέλει χρόνο η άτιμη! Και ακόμα και έτσι... πάλι δεν είσαι σίγουρος για την αγνότητα των υλικών σου!!!
αν δε στήσεις λαχανόκηπο, δυο τρεις κοτούλες, μια κατσίκα και μια αγελάδα, δεν έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
εγώ τοπα πολλές φορές να μεταναστεύσουμε στο χωριό και να γίνουμε αγροκτηνοτρόφοι αλλά κάθε φορά δε με παίρνουν στα σοβαρά...
μέχρι και στάρι σκέφτομαι οτι πρέπει να σπείρουμε για ναχουμε το αλευράκι μας να φτιάχνουμε ψωμί...
κάτι σε Αμις μας βλέπω δηλαδή στο μέλλον... :P
Τουλάχιστον να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε πιο αγνά υλικά και να στρωθούμε στην κουζίνα μας να ¨δημιουργήσουμε ¨ τις γεύσεις και τις νοστιμιές που θα μας επιτρέψουν να τρεφόμαστε σωστά και υγιεινά…
Για συνταγές, συμβουλές και ενίοτε "ραπάρισμα" υπάρχει και το www.hungry.gr
Να σας δώ με το τσεμπέρ' και τ' αλέτρ΄ κι ας πεθάνω!!!
μη λες μεγάλα λόγια....
εγώ το φοράω το τσεμπεράκι μου (τα καλοκαίρια στη θάλασσα, για να προστατευω τα μαλλιά μου απο τον ήλιο)!
το αλέτρι μου λείπει, αλλά που θα πάει... έτσι όπως πάμε δε βλέπω να το γλυτώνουμε και αυτό.. :P
Κυκλοφορούν φωτο με το σκηνικό (τσεμπέρι) και σύντομα θα έχει ο paparazzi και με αγροτικές εργασίες.. δεχόμαστε προσφορές
αν περιμένεις να βγάλεις λεφτά απο μένα.... την έκανες απο κούπες!
λες να μην έχουν άλλη δουλειά οι paparazzi και να κυνηγούν εμένα πότε θα πιάσω τ'αλέτρ'?
και μετά να έχεις και πελάτες που θα προσφέρουν όσο όσο να τις δούνε???
χαχαχαχα.... οργιάζουσα η φαντασία σου πάλι!!!
να, κάτι τέτοια περιμένει να "κλέψει" ο darth για να μαζέψει υλικό για το βιβλίο του...
Όταν λέω τσεμπέρι γλυκιά μου, εννοώ κατάλευκο μαντίλι. Εννοείται ότι συνοδεύεται από αλεύρια που έριξες επάνω στο μαύρο φουστάνι που φοράς κατά την ζύμωσην του ψωμιού και του φύλλου της πίτας, ενώ από το ανοιχτό παράθυρο φωνάζεις στην γειτόνησα:
Κυρα καλιόπ' μου πέτυχε το φύλλο σήμερα. Θα κάνω σπανακόπιτα σπέσιαλ, θες να 'ρθεις για κολατσό;
Ενώ από πίσω, βουκολική σκηνή, ο isos με την φόρμα γεμάτη χώματα λύνει το αλέτρι από το γαϊδαράκο που τον κοιτάει με την γλώσσα έξω και σέφτεται:
Έκανα 2 στρέματα σήμερα αλλά χαλάλι του. Μεθαύριο θα ξεκινήσω την σπορά. Λες να είναι καλή η σπανακόπιτα της Jojo σήμερα ή την έκαψε;
YΓ: Όπως παρατηρείς jojo μου μου αρκούν οι ατάκες για το βιβλίο.. τις εικόνες τις φτιάχνω μόνος μου!!!
περιμένω την συνέχεια έχει αρκετό ενδιαφέρον .. μπορεί να την κάνουμε και ταινία
να σου ζωγραφίσω εγώ μια άλλη σκηνή εντελώς πραγματική????
εγώ με το κλάμερ στα μαλλιά αντί για τσεμπέρι και με τα αλεύρια πάνω στη μαύρη φόρμα που φοράω μέσα στο σπίτι, ανοίγω φύλλο για τη σπανακόπιτα μέσα στην κουζίνα ενώ ο isos προπονείται σκληρά στο σαλόνι παίζοντας playstation.
μετά απο λίγη ώρα , και ενώ έχει τελειώσει η προετοιμασία της πίτας (ναι το φύλλο πέτυχε δεν έτυχε), ο isos κατάκοπος απο τις ατέλειωτες διαδρομές στις πίστες του grand tourismo έρχεται στην κουζίνα να δει αν πέτυχε και η πιτα...
οπως καταλαβαίνεις απλά αλλάζει το σκηνικό και ο εξοπλισμός, τα άλλα μένουν ίδια όπως τα περιέγραψες...
χαχαχαχα.....
πέτυχε η όχι δεν το ξέρουμε ακόμα .....
την φύλαξε ο γερολαδάς στην κατάψυξη να μην την φάμε και λιγδώσουμε το αντεράκι μας .. τη φυλάει για τις για επισκέψεις μάλλον…..
ναι αυτή τη φορά δεν την έψησα, προσέχω και λίγο τη σιλουέτα μας βρε αχάριστε!
αλλά υπήρξαν και φορές που ψήθηκε και καταβροχθίστηκε...
θα μπορούσε ναταν μια απο αυτές τις φορές το επεισόδειο.
εν πάση περιπτώσει επικαλούμαι της συγγραφικής αδείας!
Γινίκαμε ούλοι συγγραφείς τώρα.....
Μα εδώ σε θέλω jojo. Να χρησιμοποιήσεις τον αυθεντικό εξοπλισμό ΚΑΙ να μιλήσεις και στην κυρα Κατίνα στο απέναντι παράθυρο!
Με συμβατικό εξοπλισμό όλοι μας το κάνουμε :p
τι εννοείς συμβατικό δηλαδή?
σε πειραξε το κλάμερ στα μαλλιά αντί για το τσεμπέρι????
στον isos να το πεις αυτό, που αντί για αλέτρι κρατάει το χειριστήριο του playstation!
και τι θα πει "ολοι το κάνουμε"???
ανοίγεις και συ φύλλο????
αυτό να δούμε και δεν θέλουμε τίποτα άλλο....
όσο για την κυρά Κατίνα, θα το ψάξω.
δεν γνωρίζω τους γείτονες και ποτέ δεν είχα νταραβέρια, αλλά αν είναι να τοχεις μαράζι να κάνω μια ερώτηση βρε αδερφέ! εκεί θα κολλήσουμε τώρα????
Καλά, ΟΤΑΝ με το καλό έρθετε για εκείνη την κομανταρία και σας μαγειρέψω ΕΓΩ προσωπικά να φάτε, τότε θα μου πείς....
ξέρω, ξέρω, και όλως τυχαίως ΟΤΑΝ έρθουμε θα πνίγεσαι στη δουλειά και όχι ΔΕΝ θα προλαβαίνεις να μαγειρέψεις , αλλά ούτε καν να εμφανιστείς δεν θα προλαβαίνεις.
για να πιείς μόνος σου την κομανταρία.... :P
Κάνε μια επερώτηση να δείς jojo μου. Δεν φημίζομαι για τέτοια πράματα. Μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι scorpina, telson, κλαψολεπίδα....
Βασικά νιώθω λίγο άσχημα που μπαίνω ανάμεσα σας με αυτό το comment και μέχρι να γράψω τo παραπάνω ξέχασα αυτό που ήθελα να πω! Τες πα σας αφήνω πρέπει να πάω στον κτηνίατρο διότι (...Γύπας γαρ) φοβάμαι μήπως κόλλησα την γρίπη των πουλερικών!
Isos πούλα αγόρι μου το απαρχαιομένο Transalp τα καρμπυλατέρ έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια... :P
Δημοσίευση σχολίου